Stiu ca exista multe creme cu aceasta denumire, mai mult sau mai putin raw-vegane.
Insa nu stiam exact cum sa o numesc, si cum textura si gustul de alune m-au dus cu gandul la…Nutella…asa i-a ramas numele!

INGREDIENTE
2 linguri alune de padure macinate fin ( coapte inainte)
25 gr unt minim 65% gr
3 linguri lapte 3.5% gr
200 gr mascarpone
2 linguri carob
1 lingura de miere sau alt indulcitor dupa preferinta


MOD DE PREPARARE
Am pus untul si carobul in lapte si le-am lasat la topit, amestecand continuu, pentru a obtine o textura uniforma de „ciocolata”.
Am lasat compozitia abtinuta la racit.
Am frecat mascarpone cu mierea si alunele.
Cand s-a racit compozitia cu unt o incorporam peste mascarpone.
Crema obtinuta recomand sa fie pastrata in recipient ermetic, la frigider, nu mai mult de 48h.
Daca doriti un gust mai dulce sau mai proeminent de alune adaugati extra dupa prefetinte.
Daca utilizati crema in preparate fara utilizare termica puteti pune miere, altfel inlocuiti indulcitorul.
Cu pasta de curmale culoarea o sa fie foarte inchisa, mai spre original.
Va asigur ca este delicioasa!!
Dupa ce o scoateti de la frigider, recomand sa o lasati la inmuiat pret de 15 minute, sa fie mai tartinanila.
Pofta buna!