Pentru astazi am pregatit un pranz absolut delicios de noodles cu pui si legume, o reteta noua pe care va invit cu drag sa o incercati!

Am folosit desigur Poulet jaune Fermier d’Auvergne pentru gustul sau extraordinar si inconfundabil de pui de tara!

De asemenea si o alegere foarte sanatoasa!

INGREDIENTE

1 Poulet Jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia
250g noodles
1 dovlecel
1 morcov
1 ardei
1 ceapa
2 catei usturoi
1 lingura miere
Coriandru, ghimbir
Ulei de masline
3 linguri susan

MOD DE PREPARARE

Fierbem noodles conform instructiunilor de pe ambalaj.

Puiul decongelat in prealabil la frigider il transam si scoatem pieptul. Cu pulpele si aripile putem face a doua zi PUI CU DOVLEAC SI PORTOCALA sau PUI CROCANT LA CUPTOR.

Indepartam pielea de pe piept si il taiem in cubulete.

Indepartam extremitatile la dovlecel, il taiem in doua pe lung iar fiecare jumatate o taiem solzisori pe latime.

Morcovul si ardeiul ii taiem Julienne. Ceapa o taiem in doua apoi in solzisori. Usturoiul il tocam marunt.

Intr-o cratita punem 2-3 linguri ulei de masline si jumatate pahar de apa. Cand se incinge adaugam pieptul de pui. Lasam la inabusit, amestecand din cand in cand pentru aproximativ 15 minute. Trebuie sa adaugam apa pe masura ce scade. Nu multa, ci putin cate putin astfel incat sa nu se prajeasca.

Cand carnea este gatita, o scoatem pe o farfurie. In aceeasi cratita punem morcovul, ceapa, ardeiul si usturoiul, adaugam din nou 2-3 linguri ulei si putina apa. Lasam legumele la inabusit, amestecand din cand in cand si completand cu apa pe masura ce scade pana vedem ca s-a inmuiat ardeiul. Atunci adaugam dovlecelul, amestecam si mai completam cu apa daca este nevoie.

Mai lasam pe foc pana se inmoaie putin si dovlecelul. Legumele trebuie sa ramana crocante.

Cand legumele sunt gata, adaugam si carnea peste ele, condimentele si mai lasam 1 minut pe foc. Este important sa nu adaugam multa apa deodata, ci doar pe masura ce scade pentru ca la sfarsit sa mai ramana foarte putina.

Lasam totul sa se raceasca putin, cat sa mai fie doar caldut apoi adaugam mierea si susanul si amestecam.

Adaugam si noodles peste legume, amestecam si gata pranzul. Pofta mare!

Recomand puii Poulet jaune de la Edenia pentru ca sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratatmente cu antibiotice.
Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.

Sunt pui care au fost crescuti in Franta si a caror calitate superioara este atestata prin certificarea Label Rouge.

Va invit cu drag sa folositi cu toata increderea puii Poulet Jaune in preparatele Flaveur!