Este un tort simplu, rapid si foarte gustos, un remix al prajiturii norvegiene la partea de blat cu o crema gustoasa si fina.

INGREDIENTE (pentru 4 portii)

1 cartof dulce mediu (sa iasa o cana de 200 ml si jumatate de cartof razauit)
1 cana si jumatate de lapte 3.5%
1 cana si jumatate fulgi de ovaz
1/4 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie
200 g mascarpone
1 lingurita cu varf carob
1 lingurita cu varf sirop de artar (optional)
cateva visine

MOD DE PREPARARE
Am fiert laptele cu vanilia pentru 1 minut apoi l-am lasat la racit
Se razuie cartoful pe razatoarea mica, si se amesteca cu ovazul si laptele.
Am bagat la frigider pentru minim o ora. Am uns un vas micut rotund cu unt si am pus compozitia (blatul) la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 60 minute. Se lasa acoperit pana se raceste.

Separat mascarpone (la temperatura camerei) se amesteca usor cu siropul si carobul pana se formeaza o crema de „cacao”. Peste blatul rasturnat se modeleaza crema si se presara visinele maruntite si zemoase.

Se serveste cu drag!

PS: Tortul a fost servit de copii de la 1-7 ani, succes total la toti