
Este un tort simplu, rapid si foarte gustos, un remix al prajiturii norvegiene la partea de blat cu o crema gustoasa si fina.
INGREDIENTE (pentru 4 portii)
1 cartof dulce mediu (sa iasa o cana de 200 ml si jumatate de cartof razauit)
1 cana si jumatate de lapte 3.5%
1 cana si jumatate fulgi de ovaz
1/4 pastaie de vanilie
200 gr mascarpone
1 lingurita cu varf Karob
1 lingurita cu varf sirop de artar (optional)
cateva visine
MOD DE PREPARARE
Am fiert laptele cu vanilia si l-am lasat la racit.
Se razuie cartoful pe razatoarea mica, si se amesteca cu ovazul si laptele.
Am bagat la frigider pentru minim o ora. Am uns vasul cu unt si am pus compozitia (blatul) la 180 gr 60 minute. Se lasa acoperit pana se raceste.
Separat mascarpone (la temperatura camerei) se amesteca energic cu siropul si Karobul pana se formeaza o crema de “cacao”. Peste blatul rasturnat se modeleaza crema si se presara visinele maruntite si zemoase.
Se serveste cu drag!
PS: Tortul a fost servit de copii de la 1-7 ani, succes total la toti
MOD DE PREPARARE
Buna. In ce vas l-ai copt pt avea forma asta? Multumesc
Intr-un vas rotund de yena. Baza vasului fiind mai ingusta putin cu 0.5cm. Si am rasturnat blatul si din crema am modelat forma. Blatul poate fi si mai inalt si taiat in 2 parti egale. Cu mare drag. Spor!