INGREDIENTE

Blat:
400g zahăr
245g făina
90g cacao
1/2 lingurița praf de copt
1 lingurița bicarbonat de sodiu
1/2 lingurița sare
2 oua la temperatura camerei
250ml lapte
125ml ulei
250ml apa fiarta.

 

Crema:
4-5 banane
6 gălbenușuri
600ml lapte
100g zahăr
4 linguri făina
4 linguri amidon
vanilie
1 pachet unt
200 ml smantana pentru frisca
200g mascarpone

MOD DE PREPARARE


Am amestecat zaharul cu făina, cacao, sare, praful de copt si bicarbonatul. Am adaugat ouăle, laptele si uleiul. Am mixat 2 minute la viteza medie apoi am pus apa fierbinte.
Consistentă compoziției va fi destul de moale. Am folosit o tava rotunda.
Blatul rezultat este foarte fragil; recomand a fi pregătit cu o zi înainte.

Am pus putin  pe foc laptele cu vanilia. Intr-un bol am amestecat gălbenușurile cu zaharul pana la omogenizare, apoi am adaugat făina si amidonul, amestecând. Am turnat laptele in fir subțire peste gălbenușuri, amestecând constant pentru a nu ramane cocoloașe. Am transferat conținutul in oala unde a fiert laptele si am pus pe foc mic, amestecând pentru a nu se prinde crema de fund; in aprox 5 min ar trebui sa se îngroașe. Când se ia de pe foc se lipește folie deasupra pentru a nu face crusta. Când se răcește se adauga un pachet de unt si se mixează pana la omogenizare.

Am amestecat crema de vanilie rece cu smantana batuta si mascarpone.

Am facut o sectiune blatului la 4 cm de baza, am indepartat partea de sus. Cu o lingurita am scobit baza tortului in asa fel incat sa ramana grosimea fundului de 2 cm si peretii – va avea aspevtul unei tavi de tarta-. Am umplut scobitura blatului cu banane intregi si deaspra am pus crema, astfel incat sa ia forma unui musuroi. Am imbracat in firimituri (am faramitat restul de blat).