INGREDIENTE

400g mușchi de vită
1/2 morcov
o feliuța de țelină
o ceapa
1/2 dovlecel
Ierburi de Provence
4 linguri roșii pasate
8 buchetele de broccoli
2 buchetele de conopidă
2 cătei de usturoi
ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Tăiem muschiuletul felii, cam de 2-3 cm, le așezam într-un vas de yena, stropim cu ulei de măsline si condimentam cu ierburi de Provence. Peste carne punem rondele de morcov si fasii de telina, o lingura de rosii pasate si punem o cana de apa.

Punem capacul vasului si bagam la cuptor pana scade apa. Verificam din când în când dacă și carnița este pătrunsa. Între timp, tocam ceapa, dovlecelul cubulețe, conopida, pe care le înăbușim în 2 linguri de ulei de măsline și apa, cat sa le acopere și adăugam roșiile pasate. Lăsam sa fiarbă la foc mic, pana se formează un sos (se adaugă apa, dacă legumele încă nu sunt pătrunse). Spre final tocam și usturoiul și îl adăugam în sos, mai lăsam 5 min și luam de pe foc. Broccoli l-am fiert separat.

Punem sosul peste carne si servim.

Pofta buna.