INGREDIENTE

Gogosari
Castraveti
Dovlecei tineri
Vinete mici
Bame
Morcovi
Telina (frunze si radacina)
Varza rosie
Sfecla rosie
Gogonele
Conopida
Pepeni mici
Pastai de fasole fideluta
Usturoi
Foi de dafin
Piper boabe
Boabe de mustar
Marar (floare de preferat)
Otet
Apa
Sare zahar
Ardei iute – optional – daca doriti picante


MOD DE PREPARARE

Am spalat bine legumele si le-am taiat diverse forme.
Am pus in borcane foi de dafin, boabe de piper si mustar, 2-3 catei de usturoi, marar si frunze de telina peste care am adaugat mixul de legume.
Am pregatit o solutie din otet, apa, sare si zahar in urmatoarele proportii: la un litru de lichid am pus o lingura de sare, o lingura de zahar si 750 mL apa si 250 mL otet (3 parti de apa si o parte de otet). Am facut solutia pentru cantitatea necesara si am dizolvat pe foc sarea si zaharul in solutia de apa cu otet iar apoi am pus peste legume. Am pus borcanele intr-un vas incapator cu prosoape la fund si am acoperit cu apa cat sa treaca cu un deget peste capac. Am fiert 20 de minute dupa ce au dat in clocot.
Pofta buna!