INGREDIENTE

Blat
3 oua (reci)
1 lingura sirop de artar
100 g faina alba de grau
50 g unt 65% grasime
1 lingurita pudra de vanilie

Crema
2 linguri mascarpone
2 linguri iaurt bio
2 lingurite carob

Decor
1 banana
Menta

MOD DE PREPARARE

BLAT

Se separa galbenusurile de albusuri.

Albusurile se mixeaza la viteza mare, 3 minute, si se aduga apoi lingura de sirop de artar. Bezeaua trebuie sa fie atat de tare incat sa treaca testul castronului rasturnat (sa nu curga deloc).

Se adauga galbenusurile intregi si se mixeaza la viteza mare, nu mai mult de 4 secunde.

Se adauga si continutul pastaii de vanilie, jumatate din cantitatea de faina si jumatate din cantitatea de unt, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus, miscand castronul in sensul acelor de ceasornic (fara a face miscari bruste, caci riscam altfel ca blatul sa nu creasca pufos).

Restul de faina si restul de unt se amesteca pana se incorporeaza complet toate ingredientele.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace in cuptor, preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pana trece testul scobitorii (15 minute).

Blatul poate fi gros sau subtire, in functie de preferinte.

CREMA

Crema se obtine din 2 linguri de mascarpone, 2 linguri de iaurt si 2 lingurite de carob.

Pentru asamblare se folosesc bucati de blat in forma de cerc (se poate folosi un pahar).

Bucata de blat, crema, bucata de blat, crema pe intreaga suprafata a mini-tortului si deasupra se orneaza cu carob, banane si menta.

Se pot folosi si alte fructe.