Nici nu stiu ce sunt exact – par negrese, par fursecuri, sunt pufoase dar sfaramicioase totusi, cert este ca s-au devorat rapid, si le-am pregati zilnic la cat de usor se fac si cat de bune sunt.

INGREDIENTE – 25 buc
100 gr unt
150 gr faina
1 lingura cu varf de carob
1 ou
1 lingurita praf de copt
3 linguri de lapte 3.5 % gr
1 pastaie de vanilie
2 linguri fulgi de migdale (se pot inlocui cu nuca, alune etc)
1 lingura de merisoare (se pot inlocui cu stafide, goji etc)
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)


MOD DE PREPARARE
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Am frecat bine untul cu zaharul.
Am dizolvat in lapte vanilia (laptele rece, neincalzit).
Am amestecat faina cu carobul si praful de copt.
Le-am cernut peste unt, si am adaugat laptele si oul.
Am amestecand „aluatul” format, presarand merisoarele si migdalele (le puteti marunti, in functie de preferinte).
Am format cu o lingurita gramajoare pe care le-am asezat pe hartie de copt.
Le-am aplatizat si le-am bagat 15 minute la 180 gr (cuptorul incins, la nivelul mediu).
Mirosul este divin..iar gustul…va las sa il descoperiti!
Pofta buna!