INGREDIENTE

Aluat:
500 g faina
20 ml ulei masline
1/2 pliculet drojdie uscata
300 ml apa

Topping:
4 rosii
1 lingurita busuioc
1 lingura ulei masline
150 g mozzarella
masline feliate
susan

MOD DE PREPARARE

Drojdia se dizolva in putina apa calduta.

Faina se cerne intr- un vas mare, se adauga peste drojdia si se framanta.

Se adauga treptat toata apa calduta, framantand continu. Se framanta pentru aprox. 7 minute, pana se obtine un aluat elastic, care se desprinde de pe maini.

Facem o bila din aluat, pe care o ungem cu ulei pe toate partile. Lasam aluatul la dospit pentru o ora.

In acest timp oparim rosiile si le blenduim cu busuiocul si uleiul.

Modelam din aluatul dospit minipizza pe care le ungem cu amestecul de rosii si dam la cuptor pentru 5 minute la 180 grade C caldura sus-jos cu ventilatie. Scoatem pizza, presaram mozzarella rasa, masline feliate si susan.

Dam la cuptor din nou la 200 grade C caldura sus-jos cu ventilatie pana se rumenesc frumos, aproximativ 25 de minute.

Alte precizari
* aluatul poate fi tinut la frigider si folosit in ziua urmatoare
* se modeleaza pizza cu mainile, nu cu sucitorul.

* toppingul poate varia in functie de preferinte