INGREDIENTE

Aluat:
500 g faina
20 ml ulei masline
1/2 pliculet drojdie uscata
300 ml apa

Topping:
4 rosii
1 lingurita busuioc
1 lingura ulei masline
150 g mozzarella
masline feliate
susan


MOD DE PREPARARE
Drojdia se dizolva in putina apa calduta. Faina se cerne intr- un vas mare, se adauga peste drojdia si se framanta. Se adauga treptat toata apa calduta, framantand continu. Se framanta pentru aprox. 7 minute, pana se obtine un aluat elastic, care se desprinde de pe maini.
Facem o bila din aluat, pe care o ungem cu ulei pe toate partile. Lasam aluatul la dospit pentru o ora.
In acest timp oparim rosiile si le blenduim cu busuiocul si uleiul.
Modelam din aluatul dospit minipizza pe care le ungem cu amestecul de rosii si dam la cuptor pentru 5 minute. Scoatem pizza, presaram mozzarella rasa, masline feliate si susan. Dam la cuptor, la foc mediu spre mare, pana se rumenesc frumos.

Alte precizari
* aluatul poate fi tinut la frigider si folosit in ziua urmatoare
* se modeleaza pizza cu mainile, nu cu sucitorul, pentru a nu rupe fibra aluatului

* toppingul poate varia in functie de preferinte