Ador prunele, si galustele mereu m-au cucerit.
Acum mi-am propus sa le „cuceresc” eu printr-o noua forma de prezentare.
Pornind de la reteta clasica avem urmatoarele

INGREDIENTE
2 cartofi medii
5 linguri de faina ( potrivite)
1 ou mic
1/2 pastaie de vanilie
putina scortisoara
2 linguri de ulei
putin unt pentru modelaj
5-6 BISCUITI „PETIT” DE CASA ( puteti folosi si alti biscuiti)
Optional: 1 lingura de zahar daca doriti mai dulci
Nuca, migdale… daca va plac aceste arome
3 prune


MOD DE PREPARARE
Am fiert cubulete si pasat bine, bine cartofii.
Dupa ce s-au racit i-am amestecat cu oul batut bine, faina cernuta si turnata in ploaie, vanilia ( extractul) si 1 lingura de ulei.
Am amestecat intens.
Mie imi plac pufoase si nu foarte tari, astfel aluatul este lipicios.
Daca va plac mai tari, mai puneti faina.
Am taiat prunele in 8 ( in 2 si fiecare jumatate in 4).
De aici si denumirea de mini-galuste.
Sunt ideale pentru copii.
M-am uns cu unt pe maini si am format bilute mici, cat un ou mic, in care am „ascuns” cate o bucatica de pruna.
Am pus apa la fiert cu a doua lingura de ulei.
Cand a dat in clocot am pua galustele in 2 transe ( au iesit 24 bucati).
Cat au fiert galustele eu am pisat biscuitii ( pe cei de casa i-am lasat cam 2 zile se se…intareasca).
I-am amestecat cu scortisoara.
Dupa 15 minute am scos galustele ai dupa ce s-au racit putin le-am tavalit prin amestec.
Sunt perfecte si reci su calde.
Pe ultimele le-am decorat cu nuci si migdale…un deliciu.
Asa o sa fac tura urmatoare.
Pofta buna!