INGREDIENTE
Aluat
1 cana apa
1 cana ulei
1 cana faina
4 oua mari

Crema
1l lapte
pudra de vanilie
4 oua
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
5 linguri faina
Unt cat o nuca


MOD DE PREPARARE
Am pus la fiert apa cu uleiul. Cand au dat in clocot, am luat de pe foc si am adaugat faina, amestecand cu telul para. Cand s-a racit, am adaugat pe rand, cate un ou, omogenizand foarte bine pe fiecare.
Separat am pus laptele pe foc, am adaugat zaharul si pudra de vanilie, ouale, pe rand, amestecand continuu, apoi untul, iar la final, faina. Am continuat sa amestec cateva minute. Crema o folosim rece.
Am facut pus compozitia in tava, cu ajutorul unei ustensile pentru ornat, pe hartie de copt, am bagat la cuptorul preincalzit la 200 grade pana au inceput sa se umfle si sa devina aurii.
Cand s-au racit, le-am taiat capacelul si am umplut cu crema.

Au iesit 2 tavi de mini eclere delicioase.