INGREDIENTE ALUAT MERDENELE CU BRANZA FLAVEUR

500g faina – am folosit T45
300mL apa
1 lingura otet
1 lingurita sare
Aproximativ 100g unt moale (nu topit)

INGREDIENTE UMPLUTURA MERDENELE CU BRANZA FLAVEUR

2 linguri gris
300mL apa
250g telemea (sa fie mai uscata)

MOD DE PREPARARE MERDENELE CU BRANZA FLAVEUR
Faceti un aluat din faina, apa, otet si sare, framantati pana devine elastic.
Impartiti aluatul in 8 bucati (egale ar trebui dar mie nu mi-au iesit).


Intindeti fiecare bucata in forma unui dreptunghi cu lungimea de 20 de cm.
Ungeti toata foaia cu unt moale. Eu l-am topit si am uns cu pensula pentru ca nu mai aveam timp sa-l las la temperatura camerei.


Impaturiti aluatul ca pe un plic, apoi mai pliati o data in doua.


Puneti aluatul in folie alimentara si bagati la frigider pentru 2-3 ore (se poate si mai mult)
La fel procedati si cu restul bucatilor, intindeti, ungeti, pliati, puneti in folie alimentara si la frigider.
Cat aluatul sta la frigider, ne ocupam de umplutura: puneti apa la fiert, iar cand fierbe adaugati grisul in ploaie. Lasati sa fiarba vreo 5 minute sau in functie de indicatiile dupa ambalaj. Lasati grisul sa se raceasca apoi amestecati cu branza zdrobita.
Dupa cele 2-3 ore, scoateti aluatul de la frigider si intindeti pe rand fiecare bucata, pe blatul uns cu putin ulei. Aluatul trebuie intins in foaie cat mai subtire cu putinta.
Puneti cate o lingura de umplutura si intindeti, evitand marginile.


Pliati din nou ca atunci cand ati uns cu unt. Atentie: nu impreunati marginile pe lungime!
Presati usor merdeneaua pentru a evita scurgerea branzei.
Puneti merdenelele in tava pe hartie de copt, cu fata in jos (adica cu partea unde ati impreunat marginile, in jos).
Ungeti merdelele cu putin ulei.
Cuptorul trebuie sa fie incins la 200 grade C in momentul in care bagati tava. Coaceti merdenelele pana se rumenesc (nu m-am uitat la ceas).

Atentie: sunt exact ca cele de la patiserie, dar nu atat de grase. Deci aluatul ramane umed inauntru!