INGREDIENTE

Aluat:
200mL lapte (la temperatura camerei)
O lingura zahar
70g unt moale (la temperatura camerei)
3 galbenusuri (la temperatura camerei)
400g faina alba de grau
25g drojdie proaspata (sau 7g drojdie uscata)

Umplutura:
200g cascaval ras
O lingura smantana
O lingura branza de vaci (sau ricotta)

Pentru uns:
1 ou
2 linguri lapte
Seminte la alegere (am folosit in, susan, dovleac, floarea soarelui)

MOD DE PREPARARE

Vom prepara aluatul mai intai. Amestecam laptele cu zaharul apoi dizolvam drojdia. Adaugam galbenusurile, untul si putina faina si amestecam. Integram si faina ramasa si framantam bine pana obtinem un aluat omogen.

Punem aluatul la loc caldut si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul pentru aproximativ 1h30. Putem face acest aluat si la masa de paine sau la robotul de bucatarie.

Intindem aluatul dospit pe blatul infainat. Trebuie sa obtinem un dreptunghi gros de aproximativ 0.5 cm.

Amestecam smantana cu branza si ungem foaia de aluat pe toata suprafata. Dreasupra presaram cascaval ras astfel incat sa acoperim tot aluatul.

Rulam aluatul pe lungime, ca la cozonac.

Luam un cutit care taie foarte bine (eu am folosit cutitul zimtat de paine) si taiem felii din aluat de aproximativ 1.5 – 2cm grosime. Atentie, nu apasam pe rulou pentru a nu se deforma melcisorii.

Punem melcisorii in tava pe hartie de copt. Ii ungem cu oul pe care l-am batut cu laptele si presaram semintele preferate.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 20 de minute sau pana se rumeneste frumos cascavalul.

Extraordinar de pufosi si gustosi! Pofta mare!