Da, ati ghicit.
Tot aluatul pufos este baza.
Ce sa fac daca este atat de bun ca toti apropiatii au fost cuceriti?

INGREDIENTE ALUAT ( 6 melci)
350 g faina
150 g lapte 3.5% grasime
15 g drojdie proaspata
3 linguri de ulei de masline

INGREDIENTE UMPLUTURA
300 g branzica de casa/ ricotta/ urda/branza de vaci etc (eu am incercat cu primele doua tipuri)
1 legatura cu marar
1 ou ( albusul la umplutura, galbenusul la uns)
1 galbenus + 1 lingurita lapte + 1 lingurita ulei … pentru uns

MOD DE PREPARARE

Am facut o gaura in mijlocul fainii si am pus drojdia faramitata si putin lapte caldut.

Am amestecat, framantand usor, si am inceput sa tort treptat restul de lapte, alternand si cu uleiul.

Am presarat faina pe deasupra „bilei” de aluat si am lasat-o la loc caldut pret de 60 minute.

Am amestecat intre timp branza cu albusul si mararul tocat fin.


Am impartit aluatul in 6 bilute.

Puteti opta si pentru 4 melci mai mari sau 8 mai mici.

Am intins foi lungi si inguste si dupa ce am pus umplutura si le-am rulat, am rotit pana am format melcisorii.

I-am uns apoi cu galbenus frecat cu ulei si lapte.

Eu i-am pudrat cu boia dulce.

Aceasta este optionala.

I-am pus pe hartie de copt si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pentru aproximativ 35 de minute.

Pofta buna!