Da, ati ghicit.
Tot aluatul pufos este baza.
Ce sa fac daca este atat de bun ca toti apropiatii au fost cuceriti?

INGREDIENTE ALUAT ( 6 melci)
350 gr faina
150 gr lapte 3.5% gr
15 gr drojdie proaspata
3 linguri de ulei


INGREDIENTE UMPLUTURA
300 gr branzica de casa/ ricotta/ urda etc ( eu am incercat cu primele doua tipuri
1 legatura cu marar
1 ou ( albusul la umplutura, galbenusul la uns)
1 galbenus + 1 lingurita lapte + 1 lingurita ulei … pentru uns

MOD DE PREPARARE
Am facut o gaura in mijlocul fainii si am pus drojdia faramitata si putin lapte caldut.
Am amestecat, framantand usor, si am inceput sa tort treptat restul de lapte, alternand si cu uleiul.
Am presarat faina pe deasupra „bilei” de aluat si am lasat-o la loc ferit pret de 60 minute.
Am amestecat intre timp branza cu albusul si mararul tocat fin.
Am impartit aluatul in 6 bilute.
Puteti opta si pentru 4 melci mai mari sau 8 mai mici.
Am intins foi lungi si inguste si dupa ce am pus umplutura si le-am rulat, am rotit pana am format melcisorii.
I-am uns apoi cu galbenus frecat cu ulei si lapte.
Eu i-am pudrat cu boia dulce.
Aceasta este optionala.
I-am pus pe hartie de copt si am dat tava la cuptorul preincalzit 170-180 gr.
La cuptorul meu pe gaz, asezata tava la nivel mediu, a durat circa 45 minute.
Cel mai bine verificati dupa 30 de minute cu o scobitoare.
Pofta buna!