Nu ne mai saturam de PLACINTA RULATA DE CARTOF DULCE ( FARA ZAHAR) si de cat de fraged este aluatul ei.
Si cu gandul la cum ar fi daca as face niste pufosenii pline de cirese si cu aroma bogata de branza, am ajuns la acesti melcisori!

INGREDIENTE ALUAT ( 6 portii)
250 g faina
50 ml lapte 3.5% grasime
25 ml ulei de masline
1 lingurita cu varf drojdie uscata

INGREDIENTE UMPLUTURA
8 linguri branza de vaci
4 linguri GEM DE CIRESE FARA ZAHAR ( sau orice fel doriti)
putina pudra de vanilie (optional)
miere pentru uns
fulgi de migdale pentru decor si aroma ( merg de minune cu piersici si cirese)

 

MOD DE PREPARARE

Am amestecat drojdia cu laptele caldut si uleiul si am turnat peste faina proaspat cernuta ( puteti sa o cerneti cu o sita mica).

Am amestecat totul bine, bine.

Eventual cat o framantati usor cu mana sa va pudrati cu putina faina.

O puneti intr-un vas acoperit cu folie alimentara si prosop, si totul intr-un loc ferit de curent ( chiar cuptorul este un loc ideal).

Cam 45-50 minute l-am lasat la odihnit.

Separat am amestecat branza cu vanilie.

Apoi am uns plansa cu ulei si am impartit aluatul in 4.

Am intins foi subtiri si transparente aproape ( cat sa nu se rupa).

Le-am presarat branza din belsug si un strat generos de gem.

Am rulat foaia si cordonul l-am rotit formand un melc zdravan.

I-am bagat la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, intr-o tava, pe hartie de copt, pana s-au rumenit frumos.

I-am scos si invelit cu un prosop sa ramana fragezi, sa nu se usuce.

Cand s-au racit putin, i-am uns cu miere si am presarat fulgii de migdale.

Nu va spun cum sunt, cum miros…va las sa aflati singuri, pentru ca se fac atat de usor!!

Pofta buna!