Printre primele mele experiente in ceea ce priveste aluatul, se numara si acest preparat.
Uitasem complet de el, pana cand m-a intrebat mama: „tu mai stii sa faci melcii aceia pufosi cu scortisoara si cu lapte?”
Nu mai stiu de unde am luat atunci reteta, dar stiam unde am scris-o.
Asa ca am si trecut la copt melcisori.
Ies circa 16 buc – 8 cm diametru

INGREDIENTE ALUAT
2 galbenusuri
100 ml lapte caldut
20 gr drojdie proaspata
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
175 gr faina


INGREDIENTE UMPLUTURA SI INSIROPARE
100 gr unt
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
3 lingurite potrivite de scortisoara
400-500 ml lapte

MOD DE PREPARARE
Am pus in laptele caldut drojdia faramitata si zaharul, si am lasat 10 minute la loc cald, sa creasca.
Intre timp am frecat galbenusurile.
Am pus apoi drojdia si faina turnata in ploaie.
Am obtinut un aluat maleabil si am intins o foaie dreptunghiulara mare.
Maxim 0.5 cm grosime.
De preferat 0.25 cm.
Am frecat untul cu zaharul si 1 lingurita de scortisoara.
Am uns bine, bine foaie cu aceasta crema si am rulat foaie, obtinand un baton lung.
Am taiat melcisori de 1 maxim 2 cm. si i-am pozitionat cu fata in sus, unul langa altul in vas.
I-am lasat 1 ora la crescut la loc ferit si calduros (simplu in cuptor dupa ce este aproape racit, sau in cuptorul cu microunde).
I-am bagat apoi la 170 gr pana s-au rumenit frumos.
Am incins laptele bine, l-am amestecta cu scortisoara si dupa ce am scos melcii fierbinti, am turnat peste.
am acoperit totul cu prosoape de bucatarie.
In functie de cat de insiropati doriti sa fie, mai puteti adauga lapte fierbinte.
Dupa 15 minute i-am servit calzi.
Si a doua zi sunt minunati.
Pofta buna!