INGREDIENTE

2 rosii medii
1 ardei
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
40 g seminte de mei decorticat
1/2 lingurita cimbru
1/4 lingurita busuioc
1/4 lingurita oregano
putin marar

 

MOD DE PREPARARE

Am lasat de seara la hidratat meiul.
L-am fiert cu ceapa 10-12 minute si l-am acoperit dupa ce am stins focul pentru 15 minute.

Intre timp am pus la cuptor rosiile, ardeiul si usturoiul intr-un vas cu putina apa si stropite cu putin ulei.
Le-am lasat asa la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 minute.
Erau moi si suculente legumele.


Le-am decojit pe toate, le-am pus in blender cu uleiul, ceapa, condimentele si am mixat marunt.

Am amestecat sosul cu meiul si am presarat marar.

L-am dat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 15 minute.
Daca adaugati carne puteti obtine un pranz gustos si complex.

Pofta buna!

Daca va place aceasta reteta va recomand si PASTE BOLOGNESE.