INGREDIENTE
2 rosii medii
1 ardei
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
40 gr seminte de mei decorticat
1/2 lingurita cimbru
1/4 lingurita busuioc
1/4 lingurita oregano
putin marar


MOD DE PREPARARE
Am lasat de seara la hidratat meiul.
L-am fiert cu ceapa 10-12 minute si l-am acoperit dupa ce am stins focul pentru 15 minute.
Intre timp am pus la cuptor rosiile, ardeiul si usturoiul intr-un vas cu putina apa si stropite cu putin ulei.
Le-am lasat asa la 180 gr pentru aproximativ 30 minute.
Erau moi si suculente legumele.
Le-am decojit pe toate, le-am pus in blender cu uleiul, ceapa, condimentele si am mixat marunt.
Am amestecat sosul cu meiul si am presarat marar.
L-am dat la cuptor la 180 grade pentru 15 minute.
Daca adaugati carne puteti obtine un pranz gustos si complex.
Pofta buna!
Daca va place aceasta reteta va recomand si PASTE BOLOGNESE.