INGREDIENTE

1 legatura stevie (aproximativ 10 foi)
2 linguri mei (hidratat peste noapte)
3 fire ceapa verde
O fasie ardei gogosar
2 linguri bulion de casa (puteti inlocui cu rosii proaspete, decojite si taiate mici)
Ulei de floarea soarelui
Marar verde – cateva fire

MOD DE PREPARARE


Am spalat in mai multe ape meiul si l-am pus la fiert.
Am tocat ceapa si gogosarul si le-am pus la inabusit in putina apa cu ulei.
M-am apucat sa curat stevia de cotoare, iar intre timp am pus pe foc un vas cu apa.
Dupa ce am curatat-o, am spalat-o bine in mai multe ape, am turnat apa clocotind peste ea si am lasat asa un minut. Am scurs stevia si cand s-a racit putin am tocat-o si am adaugat-o peste ceapa si gogosar (acestea deja erau aproape gatite) si am completat cu apa cat sa acopere totul (la nevoie mai adaugati, ca sa nu se prajeasca daca legumele nu sunt gata; altfel scade cat trebuie pana la final si nu e nevoie de mai multa apa).
Spre final am adaugat meiul si bulionul si am mai lasat sa fiarba cateva minute.
Am pus si mararul tocat si am stins focul, lasand vasul acoperit pentru cateva minute.

Pofta buna!

Alte precizari
Bebe a servit mancarica atat simpla, cat si cu peste (file de salau gatit la aburi).