INGREDIENTE

4 oua la temperatura camerei
100-120 g zahar
160 g făina
100 g unt (pe care l-am topit și l-am lăsat la răcorit)
5 g praf de copt BIO
1 lingurița extract de vanilie/ pudra de vanilie/ pasta de vanilie
1 lingurita miere (optional)
1 lingurița zeama de lămâie
coaja de la o lămâie BIO

MOD DE PREPARARE

Am bătut cu un tel ouăle cu zaharul și coaja de lămâie. Am pus apoi extractul de vanilie și mierea. Am adăugat treptat făina încorporând-o cu o spatula fără a se face cocoloașe, apoi zeama de lămâie. La final am adăugat treptat și untul topit și răcit.

Am pus folie alimentara direct pe suprafața compoziției și am dat la frigider o ora și ceva.


Am scos castronul și cu ajutorul unei linguri pentru înghețată am pus compozitia in forme. Tava de Madeleines trebuie neaparat tapetata cu unt și făina. Compozitia nu trebuie sa depășească marginea formelor ci trebuie sa fie aproape de margine.

Tava se bagă la frigider pentru o ora, apoi se bagă la cuptor (preincins la 190 grade C), pe o tava normala (pe care am pus-o înainte in cuptor) in care sa încapă tava de Madeleines.

Se țin aproximativ 8-10 minute pana când se rumenesc pe margini și puțin deasupra.
Scoateți-le imediat din forme după coacere și lăsați-le la racit pe un grătar.

Ies moi, pufoase și extra bune!

Pofta buna!