INGREDIENTE

Lipie:
60 ml apa fierbinte
110 grame faina alba de grau
30 grame unt moale
1 lingurita praf de copt bio

Umplutura:
1 avocado facut pasta
5 oua prepelita fierte
1 lingurita zeama lamaie
1 lingura iaurt grecesc+ 1lingura patrunjel tocat

MOD DE PREPARARE

Amestecam faina cu praful de copt, adaugam untul si il incorporam cu mainile in faina.

Facem o mica adancitura si turnam apa fierbinte. Framantam aluatul pentru cateva minute (pana cand nu se mai lipeste de maini). Acoperim aluatul cu folie de plastic si il lasam sa se odihneasca pentru 30 minute. Scoatem aluatul din folie si il intindem bine pe blatul infainat cu un sucitor. Decupam lipia cu un cutit sub forma rotunda de marimea tigaii.

Coacem lipia in tigaia antiaderenta (incinsa) la foc mediu pana se rumeneste pe ambele parti. Intoarcem lipia de fiecare data cand se umfla. Scoatem lipia rumena, o rulam pe hartie de copt si o lasam asa la racit.

Ne ocupam de umplutura: taiem ouale bucati mici si le amestecam cu pasta de avocado, zeama de lamaie, iaurtul si patrunjelul. Desfacem lipia din hartie si o umplem cu crema obtinuta. Rulam nu foarte strans, taiem si servim!

Pofta buna!