INGREDIENTE

cartof dulce ( 70-80 g); eu am avut unul cat palma de lung si gros cat un ou si am folosit jumatate

Pentru sosul „bolognese”:
30 g de piept de pui ( cat o nuca; se poate opta pentru vita sau curcan)
praz – o bucata de 10 cm
ardei gras (2 bucati mici)
1 dovlecel
patrunjel verde
1 catel de usturoi
o foaie de dafin

Pentru sosul „bechamel”
lapte 100 ml
unt, aproximativ 20 gr
faina de orez (2 linguri rase)

Optional:
Mozzarella pentru gratinare ( eu am utilizat 2 bulgarasi mici)

 

MOD DE PREPARARE

Ardeiul si dovlecel le-am la fiert. Cartoful l-am taiat felite subtiri, subtiri si micute si prazul rondele.
Acesta din urma le-am pus la inabusit cu putina apa si ulei.
Cand este gata se scurge bine si in apa lui puneti cartoful.
Astfel acesta capata o aroma aparte.


Puiul l-am fiert in 2 ape, in a doua cu dafinul, usturoiul si o rondea de praz.

Ardeiul se curata de coaja si impreuna cu verdeata si dovlecelul fara samburi si putin ulei de masline le-am blenduit foarte bine.
Amestecati apoi cu puiul taiat marunt la cutit si cu prazul inabusit.

Separat se pune laptele la fiert cu untul si faina de orez in ploaie.
Cand s-a legat, sosul este gata.

Apoi ungeti o forma cu unt si montati preparatul: cartofi un rand, sos bechamel, bolognese, bechamel iar, cartofi, bechamel, bolognese, bechamel, cartofi, bechamel si la final mozzarella.

Dati la cuptorul incins 20-25 minute (180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie).

Se poate servi si cu putina smantana.

Pofta buna!