INGREDIENTE
Pentru clatite:
2 oua
100 g faina secara – aproximativ
250 mL lapte

Umplutura:
Un porumbel
O ceapă
2-3 căţei de usturoi
piper
1 lingură de ulei din sâmburi de struguri
4 linguri de bulion făcut în casă
2 linguri de făină
250 mL de lapte
1 lingură de unt
O linguriţă de nucşoară
Câteva linguri de Emmental ras (am folosit un tip cu foarte puţină sare)


MOD DE PREPARARE
Clatitele se prepara ca in cazul Clatitelor din faina de secara umplute cu branza de vaci si marar.
Sosul Bechamel – Într-un vas se topeşte untul pe care îl amestecăm cu făină şi adăugăm puţin câte puţin laptele,
punând pe foc abia după ce s-a adăugat prima lingură de lapte şi se amestecă câteva minute până are consistenţa unei smântâni.
Se adaugă piper, nucşoară, 2 linguri de Emmental ras şi se amestecă din nou.

„Amestecul Bolognese” – Se amestecă carnea de porumbel tocată foarte mărunt, ceapa tocată, usturoiul, bulionul şi uleiul din sâmburi de struguri. Pasta obţinută se pune într-o cratiţă cu capac, se adaugă bulionul şi puţină apă şi piper şi se lasă pe foc aproximativ 25-30 de minute.
Se unge o tavă (de silicon pentru chec, am folosit eu) cu puţin sos Bechamel, apoi se adaugă primul rând de clatite, un strat de amestec Bolognese şi câteva linguri de Emmental ras. Se nivelează uşor fiecare strat, continuând până se termină compoziţia. Deasupra se pune amestecul Bolognese şi Emmental ras.
Se introduce tava la cuptor aproximativ 20 de minute cu capac apoi încă 10 minute fără capac la 180 grade C.
Poftă bună!