INGREDIENTE
Paste integrale speciale pentru lasagna (sub formă de foi)
250 g de carne de vită
O ceapă
2-3 căţei de usturoi
1 lingură de ulei din sâmburi de struguri
4 linguri de bulion făcut în casă
2 linguri de făină
250 mL de lapte
1 lingură de unt
O linguriţă de nucşoară
Câteva linguri de Emmental ras (am folosit un tip cu foarte puţină sare)


MOD DE PREPARARE
Sosul Bechamel – Într-un vas se topeşte untul pe care îl amestecăm cu făină şi adăugăm puţin câte puţin laptele, punând pe foc abia după ce s-a adăugat prima lingură de lapte şi se amestecă câteva minute până are consistenţa unei smântâni. Se adaugă nucşoară, 2 linguri de Emmental ras şi se amestecă din nou.
Amestecul Bolognese – Se amestecă carnea de vită tocată foarte mărunt, ceapa tocată, usturoiul, bulionul şi uleiul din sâmburi de struguri. Pasta obţinută se pune într-o cratiţă cu capac, se adaugă bulionul şi puţină apă şi se lasă pe foc aproximativ 25-30 de minute.
Se unge o tavă (de ceramică am folosit eu) cu puţin sos Bechamel, apoi se adaugă primul rând de paste Lasagna, un strat de amestec Bolognese şi câteva linguri de Emmental ras. Se nivelează uşor fiecare strat, continuând până se termină compoziţia. Deasupra se pune amestecul Bolognese şi Emmental ras.
Se introduce tava la cuptor aproximativ 20 de minute cu capac apoi încă 10 minute fără capac la 180 grade C.
Poftă bună!