INGREDIENTE

250 g mascarpone
1 iaurt BIO gras cu 10% (140 g)
1 lingurița pudra de vanilie (optional)
2 linguri miere de mai (optional)
fructe: o felie pepene galben, o jumătate de banana, o mana buna cu zmeura, una cu mure și o feliuță de pepene roșu la cererea piticului mare

MOD DE PREPARARE

Amestecam cu un tel iaurtul cu mascarpone, pudra de vanilie și mierea pana omogenizăm bine toate ingredientele. Compoziția rezultata o împărțim in doua părți egale. In una din jumătate de compoziție adăugăm piureul de fructe făcut din pepene galben și banana.


Și in cea de a doua jumătate piureul din zmeura, mure și pepene roșu.

Eu am trecut prin sita piureul de zmeura, mure și pepene ca sa nu rămână sâmburii aceia mici. Dar voi faceți cu doriți sau va place mai mult. Și apropo, compoziția nu am pus-o in forme pentru înghețate. Am folosit doua caserole cu capac.

Ca sa obtinem o inghetata cât mai cremoasă, procedam in felul următor. Din moment ce am introdus înghețată la congelator lasam 30 de minute, scoatem amestecam in ea bine și o bagam din nou. Tot așa procedam încă de doua ori, pana se congeleaza de tot. Prin aceasta metoda nu se va cristaliza și vom obține o înghețată cremoasă.

Va dorim pofta buna!