INGREDIENTE

250 naut

1 ardei gras rosu

1 morcov mic

1 iaurt (125g)

2-3 lingurite ulei de masline


1 catel usturoi

 

MOD DE PREPARARE

Se pune nautul la hidratat peste noapte. Apoi  se pune la fiert in apa curata ( a fiert cam intr-o ora si 30 min). Dupa ce a fiert se pune in strecuratoare si se pastreaza apa. Nautul din strecuratoare l-am pus intr-un castron cu apa calduta si am luat bob cu bob pentru a indeparta pielita. Operatiunea nu este obligatorie, insa fara pielita nautul se digera mai usor.

Separat am pus la abur 1 morcov si 1 ardei. Ardeiul se lasa la racit apoi se curata de coaja. Merge foarte bine si copt.

Am pus in blender nautul, iaurtul, ½ morcov, ½ ardei, uleiul si usturoiul si am mixat pana a rezultat o pasta omogena. Se adauga din apa in care a fiert nautul pentru consistenta dorita. Jumatatile celelalte de morcov si ardei, se iate fasii si se servesc impreuna cu pasta de hummus. Se pot adauga si seminte de susan.