INGREDIENTE

250g faina alba de grau (sau integrala dar s-ar putea sa difere cantitatea)
o lingurita drojdie uscata
125 mL apa
2 linguri ulei de masline + pentru uns aluatul
1 lingurita zahar
seminte: susan, mac, in, floarea soarelui

MOD DE PREPARARE

Dizolvam drojdia in apa, apoi adaugam zaharul si cele 2 linguri de ulei de masline. Incepem sa integram si faina putin cate putin pana putem framanta sa obtinem un aluat nelipicios. Mai adaugam faina daca mai este necesar.

Punem aluatul intr-un bol, il acoperim cu folie alimentara si il lasam la crescut la loc caldut pentru o ora jumatate.

Intindem aluatul in foaie groasa de aproximativ 0.3cm in forma de dreptunghi. Sau in functie de cat de lungi dorim grisinele.

Ungem aluatul cu ulei de masline folosind o pensula apoi presaram seminte. (eu am procedat astfel iar dupa coacere a cazut mare parte din seminte :D. Deci mai bine framantati putin aluatul dupa dospire astfel incat sa integrati semintele si sariti peste partea cu unsul aluatului :D)

Taiem aluatul in fasii groase de aproximativ 2 cm si le rasucim usor. (am taiat cu cutitul pentru pizza).

Punem grisinele in tava pe hartie de copt si bagam in cuptorul preincalzit la 210 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumesc usor.

Pofta buna!