Dupa ce o sa cititi reteta cu atentie, o sa observati ca ingredientul vedeta…nu este mandarina.
Ea doar „parfumeaza” preparatul, asa cum am mentionat inca din titlu.

INGREDIENTE
200 ml lapte 3.5 gr
4 linguri potrivite de gris
1 lingura zeama de mandarine
o rondea de aproxativ 3 cm de cartof dulce
putina pudra vanilie
1 lingurita de unt


MOD DE PREPARARE
Am fiert grisul in lapte cu vanilie.
Acesta trebuie sa iasa cremos si nu foarte gros.
Seraparat am razuit fin cartoful si l-am pus cu untul, zeama de mandarina si alte 2 linguri de apa intr-o tigaie cu capat la inmuiat.
Am amestecat din cand in cand, pana acesta s-a gatit si toata zeama s-a evaporat.
L-am amestecat apoi cu grisul.
Se poate servi ca atare sau cu o lingurita de gem, daca doriti un plus de aroma.
Pofta buna!