Va propun astazi impreuna cu Kotányi un gratin super delicios de praz cu branza de capra si marar. Are un gust inconfundabil si cu totul aparte datorita mararului si il puteti servi cu incredere fie la pranz fie la cina.

INGREDIENTE

2 fire groase de praz (partea alba)
35 g faina alba de grau
70g cascaval ras
70g branza de capra (nesarata)
2 oua
300mL lapte
o lingura ulei de masline
2 lingurite marar tocat de la Kotányi
unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE

Curatam prazul, il taiem pe jumatate pe lung apoi il tocam marunt. Punem prazul intr-o craticioara la inabusit cu un pahar de apa si uleiul de masline. Lasam pana se inmoaie bine si se scade toate apa, apoi lasam la racit.

Mixam ouale cu faina si laptele. Adaugam prazul, branzeturile si mararul si amestecam cu o lingura.


Ungem un vas yena sau ceramic cu unt si turnam compozitia. Am folosit un vas cu dimensiunile 34x23cm. Se poate si mai mic.

Bagam vasul in cuptor, setam 180 grade C si lasam pentru 40 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Delicios! Pofta buna!

Mararul confera retetelor culinare un gust puternic si dulceag. Este un condiment extrem de popular in intreaga lume si este minunat in foarte multe preparate, de la supe si sosuri pentru salate pana la peste, fructe de mare sau tzatziki.

Va invit sa cititi mai mult despre Kotányi si aici: www.flaveur.ro/kotanyi.
Va invit sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi si sa le si folositi in preparatele Flaveur!