INGREDIENTE (2-3 portii)

5 cartofi potriviti
6 cubulete mici de spanac congelat
200g smantana – am folosit cu 12% grasime (se poate si mai grasa)
3 catei de usturoi pisati
Cimbru
Branza rasa la alegere (mozzarella, cascaval, cheddar, etc)- eu am pus mix de mozzarella, emmental, maasdam. (cu mozzarella fresca pentru bebelusii mai mici de 1 an)

MOD DE PREPARARE

Coaceti cartofii in coaja la cuptor, apoi ii curatati si ii pasati cu furculita. Spanacul decongelati-l in apa fierbinte si scurgeti-l bine.

Ungeti un vas micut de yena cu unt, puneti jumatate din cartofii pasati, nivelati. Peste cartofii pasati presarati spanacul si usturoiul, peste care puneti jumatate din smantana si nivelati.

Puneti si ultimul strat de cartofi, nivelati, adaugati restul de smantana, presarati cimbru si branza rasa.

Bagati la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos cu ventilatie pana se rumeneste foarte putin deasupra, aproximativ 15 minute.

Pofta buna!

*A iesit delicioasa! Copilul de 2 ani a mancat jumatate la cina.