INGREDIENTE

o cana bulgur
2 cani apa
1 dovlecel (370g)
4 oua
200g cascaval ras
200g smantana
2 linguri ulei de masline
unt pentru uns vasul

MOD DE PREPARARE

Punem cele 2 cani de apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba adaugam bulgurul, amestecam, oprim focul si acoperim vasul. Lasam bulgurul sa se umfle aproximativ 15 minute.

Taiem dovlecelul cubulete, fara sa-l curatam de coaja. Punem dovlecelul la inabusit cu uleiul si un pahar de apa. Lasam la foc mic pana se evapora apa si dovlecelul devine moale. Eventual mai adaugam putina apa daca este necesar.


Intr-un vas amestecam ouale cu smantana apoi adaugam bulgurul, dovlecelul si 2/3 din cascavalul ras si omogenizam.

Ungem un vas de yena de marime potrivita cu unt si punem compozitia, niveland-o.

Bagam vasul in cuptor, setam 180 grade C si lasam pentru 40 de minute. In ultimele 10 minute adaugam si restul de cascaval ras, presarand deasupra gratinului si mai lasam pana se rumeneste frumos si cascavalul.

O cina nemaipomenit de buna! Pofta mare!