Vara ne aduce roade imbelsugate, parfumate, foarte gustoase.
Printre preferatele noastre se numara si piersicile.
De aceea am decis sa pastrez aroma lor in borcanele cu gem, si sa o savurez si iarna.

INGREDIENTE
2.5 kg de piersici
200 ml suc de mere – fie il faceti in casa din mere dulci, fie cumparati bio (eu asa am procedat)


MOD DE PREPARARE
Dupa ce am spalat bine piersicile, le-am decojit pe cat s-a putut de bine, pielita acestora si am scos samburii.
Le-am taiat cubulete mici.
Intre timp am pus sucul de mere la fiert.
Eu utilizez o oala cu fund dublu.
La cea simpla se poate lipi frecvent compozitia.
Cand acesta a scazut cam la jumatate, am adaugat piersicile.
De preferat sa fie foaaaarte zemoase.
In caz contrar puneti de la inceput mai mult suc de mere…circa 100-150ml extra.
Am sterilizat borcanele in timp ce amestecam continuu in gem.
Pe o tava am pus borcanele si capacele acestora, toate spalate foarte bine.
Dupa ce am pus tava in cuptor am dat drumul la foc mic (circa 150-160 gr) pentru 30-40 minute.
Am scos tava, am turnat gemul fierbinte in borcane, am sigilat si am intors borcanele cu gura in jos.
Dupa 30 de minute le-am intors si le-am lasat la racit acoperite cu un prosop gros de bucatarie.
De regula le fac seara si le las asa pana dimineata.
Pofta buna!

loading...