INGREDIENTE

2kg piersici coapte
1kg mere dulci

 

MOD DE PREPARARE
Am spălat piersicile si le-am taiat cubulețe; am îndepărtat coaja doar de pe unele, unde se lua foarte ușor. Le-am pus pe foc intr-o cratiță cu fund dublu.

Am spălat merele si le-am dat pe răzătoarea mare. Le-am adaugat si pe ele peste piersici. Am amestecat din cand in cand.

Intre timp am sterilizat borcanele la cuptor. Le-am pus intr-o tava, in cuptorul care inițial era rece, apoi am pornit focul si le-am lăsat acolo timp de 30 minute.

Am lăsat gemul sa fiarbă pana a ajuns la consistentă dorita-1h20min in cazul meu, apoi l-am pus fierbinte in borcane, am pus capacele si le-am lăsat cu fundul in sus pentru 20 minute.

Am pus apoi borcanele in poziție normala si le-am acoperit cu o pătura, sa se răcească in ritmul lor.