
INGREDIENTE
50 gr mei (hidratat peste noapte)
2 lingurite ulei
3 lingurite cu varf pasta de curmale
35 gr faina de grau ( eu utilizez una bio)
MOD DE PREPARARE
Spalati meiul, il opariti putin si apoi il puneti la fiert cu 150 ml apa.
Cand a dat in fiert ( dupa vreo 10 min) adaugati o lingurita de ulei. Mai fierbeti 2-3 minute, apoi stingeti focul si acoperiti pt 15 minute.
Trebuie sa nu mai fie lichid deloc. Lasati sa se raceasca terciul de mei si apoi incorporati pasta de curmale si faina.
Ungeti o hartie de copt cu restul de ulei si modelati cu o lingura fursecurile.
Bagati la cuptorul incins 200 gr pt 10 minute, intoarceti fursecurile si le mai tineti 2 minute.
Apoi le scoateti si le tineti in vas acoperit 24/48h.
Pofta buna!
Am nevoie de putin ajutor! Am facut aceasta reteta astazi, insa cantitatea a fost dublata. La final biscuiti nu au iesit pufosi, ci lipiciosi la interior. Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste pasta de curmale (cred ca aici am gresit). Pasta de curmale inseamna curmale zdrobite sau curmale zdrobite si putin din apa in care s-au hidratat? Aceasta este cauza?
La gust sunt deliciosi!
Melania, posibil sa fi ramas cruzi.
Lipiciosi nu au iesit, au avut o tenta vaga de umezi.
Atentie la cuptor, conteaza si unde anume ii asezi. Eu ii pun la nivel mijlociu.
Pasta de curmale: curmale hidratate in apa, scosi samburii si pielita si zdrobite bine.
Ai reteta si pe site.
Ma anunti daca intampini probleme. Seara frumoasa!
Oare pasta de curmale cu ce as putea sa o inlocuiesc?
Pasta de stafide…sau se pot servi cu piure de fructe
Oare cu fulgi de mei ar iesi? Ce raport al cantitatilor ar fi? Multumesc frumos
cu fulgi de mei, nu