INGREDIENTE (4 portii)

150g fulgi de ovaz dimensiune mica
500mL lapte vegetal sau de vaca 3.5% grasime
3 linguri ulei de cocos sau unt topit + o lingurita pentru uns vasul
3 linguri nuca macinata sau migdale/alune de padure
1 ou (pentru alergii se poate omite)
1 lingurita scortisoara
Fructe: eu am pus 2 banane, un pahar afine congelate, o piersica, o pruna
*puteti pune alte fructe la alegere.

MOD DE PREPARARE VIDEO

Amestecam fulgii de ovaz cu nuca macinata si cu scortisoara.

Ungem un vas de yena sau ceramic cu ulei de cocos sau unt. Vasul meu a avut dimensiunile 17x21cm.

Punem pe fundul vasului jumatate din cantitatea de fulgi de ovaz, iar peste ei jumatate din fructe. Acoperim fructele cu restul de fulgi de ovaz iar peste punem fructele ramase.

Turnam usor si laptele amestecat cu oul si uleiul.

Bagam la cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 50-60 de minute sau pana se rumeneste deasupra.

Iese super delicios, ramane moale si se serveste cu lingurita/furculita. Se poate pastra la frigider si se poate servi si a doua zi ori rece, ori incalzit la cuptor.

Pofta mare! Un mic dejun delicios!