Un preparat usor de realizat, foarte gustos, fin, aromat.

INGREDIENTE

250 ml lapte 3.5% grasime
1 galbenus
1/4 pastaie de vanilie sau pudra de vanilie
1 lingura cu varf amidon de porumb sau de cartofi
1 lingurita zahar brut (optional, numai pentru bebelusi 1an+)
100 ml lapte 3.5 % grasime
2 linguri fulgi de orez
1-2 lingurite de gem ( mai mult dupa preferinte ) – eu am optat pentru zmeura fara zahar

MOD DE PREPARARE

Am pus 100 ml lapte la foc mic.

Restul de 150 ml + amidonul, zaharul,vanilia si galbenusul le-am amestecat bine, bine cu telul.


Cand a inceput sa fiarba laptele am pus treptat mixul amestecand continuu.

Si am amestecat pana s-a ingrosat…si gata budinca.

Separat cat se raceste aceasta putin am pus la fiert cei 100mL lapte iar cand a dat in clocot am pus fulgii de orez, am oprit focul si am acoperit vasul.
I-am lasat acoperiti 15 minute apoi am montat desertul.

Orezul, budinca, inca putin orez si gemul de zmeura.

Suna yammy, asa-i?

Pofta buna!