INGREDIENTE
500g făină
300ml apă
15g drojdie proaspătă
50 ml ulei de măsline
Mozzarella fresca (in zer)
3 linguri iaurt

MOD DE PREPARARE

Amestecăm drojdia cu puțină apă călduță și încorporăm făina.

Adaugăm treptat 2 linguri de ulei de măsline și apa rămasă. Vom obține un aluat moale și ușor lipicios.
Se lasă la dospit 2 ore, până își dublează volumul.

Întindem aluatul într-o tavă de cuptor unsă cu ulei de măsline și mai lăsăm o jumătate de oră să crească.


Dacă folosim o tavă de dimensiuni mai mici decât cea a cuptorului vom obține o foccacia mai înaltă și pufoasă, în schimb în tava de cuptor vom face o focaccia mai joasă și ușor crocantă la exterior.

Presam cu degetul pe toată suprafața aluatului pentru a face ‘gropi’, stropim cu puțin ulei de măsline și apă și presaram puțin oregano. Ungem focaccia cu iaurt si presaram mozzarella rasa.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 25 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Pofta mare!