INGREDIENTE

300 g făina alba de grau
1 pliculeț drojdie uscata BIO
60 ml ulei de măsline
1 lingurița zahar brut (optional)
185 ml apa calda

Pentru decor am folosit:
4 măsline fără sâmburi
1 rămurică de rozmarin
4 rosii cherry

MOD DE PREPARARE

Dizolvăm drojdia in doua linguri apa calda și lingurița de zahar. Într-un bol punem făina și restul ingredientelor, framantam pana nu se mai lipește de mana, aluatul e unu moale dar care nu se lipește de mana.

Acoperim vasul cu folie alimentara și-l lăsam la dospit 30 minute.

Ungem tava cu puțin ulei de măsline și întindem aluatul cu mana pe toată suprafața tavii (am folosit o tava pentru tarta de 24 cm) deasupra aluatului infingem cele patru rosii tăiate pe jumătate, maslinele feliate și frunzulitele de rozmarin. Mai lăsam sa crească aluatul 15 minute si bagam tava in cuptorul preincalzit la 210 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 minute sau pana se rumenește.

Pofta buna!