De cand am descoperit aluatul cu lapte…ma tot „joc” cu el. Este cel mai fraged si mai „permisiv”.
Asa ca sa facem ceva…bun, bun…cu magiun!!
Ar fi si pacat sa nu profitam de MAGIUNUL DE PRUNE FARA ZAHAR.

INGREDIENTE

250 g faina
50 ml lapte
1 lingurita cu varf de drojdie uscata
25 ml ulei
2-3 linguri de magiun, putina nuca

DECOR
1 galbenus
1 lingurita de ulei

MOD DE PREPARARE

Peste faina proaspat cernuta, am turnat laptele caldut amestecat cu uleiul si drojdia.

Am framantat putin aluatul si l-am lasat acoperit 60 minute.

Am pudrat masa si am intins 4 foi de 0.5 cm.

Am decupat floricelele cu ajutorul unei forme si jumatate dintre ele le-am uns cu magiun, si am presarat nuca.

Le-am pus „capac”, cate o alta floricica si le-am sigilat presand usor marginea cu degetul.

Sunt micute asemeni fursecurilor…cam 3 cm.

Le-am uns cu amestec de galbenus cu ulei.

Le-am asezat in tava cuptorului pe hartie de copt ( o tava plina ochi), si le-am bagat la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-au rumenit frumos, aproximativ 30 de minute.

Pofta buna!