Ce sa faci cand iti este pofta de ceva dulce, dar vrei fara zahar…rapid si cu ingrediente putine?
Simplu: un desert cu…tapioca!
INGREDIENTE
50 gr tapioca
1 banana
200 ml lapte
1/2 pastaie de vanilie
1 lingura de unt
1 lingurita cu varf carob
MOD DE PREPARARE
Am lasat tapioca la hidratat aproximativ 1 ora.
Apoi am fiert-o in lapte cu vanilie, pana era gatita corect si se „legase”.
Am pasat banana grosier si am amestecat-o cu tapioca.
Am uns vasul cu unt si am turnat compozitia.
Am bagat la cuptor pentru aproximativ 45 minute ( 180 gr).
Prinsese o crusta rumena, aurie, frumoasa!
Am lasat-o sa se raceasca putin
Separat am topit untul si l-am amestecat cu carobul.
Cu aceasta glazura am uns cele 2 portii de tapioca.
Se mai poate pune putin la frigider daca preferati mai „densa” compozitia.
Pofta buna!
Tapioca se mai scurge din laptele în care a fiert sau se face ca o budinca si se lasa asa?
Nu se scurge, tapioca este practic legata, nu este apoasa.
Pot presara carob deasupra?fara sa mai dau la cuptor?
da, se poate
Se poate da unui bebe de 10 luni?
da