INGREDIENTE

3 piersici

½ banana

300ml lapte (aprox)

1 lingura sirop de artar

1 lingurita rasa agar-agar


 

MOD DE PREPARARE

Am facut un piure de piersici si banana (200ml) pe care l-am amestecat cu siropul de artar. Separat, intr-o craticioara, am pus pe foc laptele amestecat cu agarul. Am amestecat incontinuu pana a inceput sa fiarba. Am lasat sa fiarba 1 minut, amestecand incontinuu. Am luat de pe foc si am lasat in repaus 5 minute. Apoi am incorporat si piureul de fructe, amestecand bine. Am turnat in forme ceramice si am lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-au racit, am bagat la frigider pentru 2-3 ore.

* Piureul de fructe trebuie sa fie la temperatura camerei in momentul in care il incorporati in laptele cu agar.

* Puteti inlocui cu orice fruct doriti sau puteti schimba proportiile fructe-lapte, dar tineti cont de faptul ca 1 lingurita rasa de agar-agar gelifiaza 500 ml de compozitie.

Vezi si JELEURI CU CAROB DIN AGAR AGAR