INGREDIENTE

Fructe
3 piersici maricele
“o mana” de zmeura
1 lingura zahar brut (optional)
½ lingurita praf pudra de vanilie
½ lingurita praf de scortisoara Ceylon
1 lingura faina alba de grau
Unt pentru tapetat vasul

Crumble

150g faina alba de grau (se mai adauga daca nu se formeaza crumble ca in imagine, textura nisipului ud)
100g unt rece (82% grasime)
1 lingura zahar brut (optional)

MOD DE PREPARARE

Am curatat piesicile de coaja si le-am taiat cubulete mici. Le-am amestecat cu restul ingredientelor pentru fructe (zahar, praf de vanilie, scortisoara, faina) si le-am pus pe fundul unui vas tapetat cu unt.

Am facut in continuare crumble pur si simplu amestecand cu mainile cele trei ingredient (untul rece taiat cubulete, zaharul si faina) pana cand am ajuns la textura nisipului ud (s-au format bilute mici, mici de aluat).

L-am pus peste fructe, lejer, fara sa il apas si am bagat la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana cand s-a rumenit deasupra, aprox 35 de minute

Pofta buna!

*daca fructele sunt dulci, nu mai este nevoie de zahar in compozita lor (in functie de preferinte); zmeura mea era destul de acrisoara
**va puteti “juca” si alege fructele preferate pentru aceasta reteta simpla