INGREDIENTE
Fructe
3 piersici maricele
“o mana” de zmeura
1 lingura zahar brut (optional)
½ lingurita praf de vanilie
½ lingurita praf de scortisoara
1 lingura faina alba de grau
Unt pentru tapetat vasul

Crumble
150g faina alba de grau (se mai adauga daca nu se formeaza crumble ca in imagine, textura nisipului ud)
100g unt rece (82% grasime)
1 lingura zahar brut (optional)

MOD DE PREPARARE
Am curatat piesicile de coaja si le-am taiat cubulete mici. Le-am amestecat cu restul ingredientelor pentru fructe (zahar, praf de vanilie, scortisoara, faina) si le-am pus pe fundul unui vas tapetat cu unt.
Am facut in continuare crumble pur si simplu amestecand cu mainile cele trei ingredient (untul rece taiat cubulete, zaharul si faina) pana cand am ajuns la textura nisipului ud (s-au format bilute mici, mici de aluat). L-am pus peste fructe, lejer, fara sa il apas si am bagat la cuptorul preincalzit la 180grade C pana cand s-a rumenit deasupra.


Pofta buna!

*daca fructele sunt dulci, nu mai este nevoie de zahar in compozita lor (in functie de preferinte); zmeura mea era destul de acrisoara
**va puteti “juca” si alege fructele preferate pentru aceasta reteta simpla