INGREDIENTE

1 cartof alb mic
2 rondele morcovi
1/2 ardei
1 ceapa mica rosie ( se poate pune si alba sau praz)
1 dovlecel
piept de pui (30-40g- adaptati in functie de varsta)
branzica – eu am folosit 60 g Petit Suisse ( ca sa lege trebuie sa fie cremoasa….puteti pune branzica de casa + smantana)
1 catel de usturoi ( dar mare sau 2 mici)
marar si patrunjel 3-4 fire din fiecare
ulei pentru uns
faina pentru modelat

MOD DE PREPARARE

Cartoful l-am pus pe in hartie la copt, timp in care am pus puiul la fiert si in a doua apa impreuna cu usturoiul.

Separat am pus la fiert dovlecelul, morcovul, ardeiul si ceapa.

Acestea le fierbeti „al dente”…cat sa intre furculita, dar sa nu fie extrem de moi.
Ceapa si ardeiul le-am curatat de coaja, le-am blenduit…nu foarte marunt, iar dovlecelul l-am taiat la cutit si l-am scurs foarte bine.

La fel puiul si usturoiul taiate la cutit si amestecate cu dovlecelul.

Compozitia cu ardei o impartiti in 2 si jumatate amestecam cu 3/4 din branzica si cu verdeata maruntita si o picatura de ulei de masline si obtinem sosul.

Restul de jumatate din pasta de ardei si ceapa si 1/4 din branzica impreuna cu puiul, usturoiul si dovlecelul amestecam intens cu cartoful decojit ( cu furculita pasand in acelasi timp).

Punem in palme putina faina si modelam crochetele si le asezam pe hartie unsa cu ulei.

Pulverizam ulei pe ele si le dam la cuptorul incind 45 minute (180grade C caldura sus-jos fara ventilatie) intorcand crochetele la fiecare 15 minute.

Nu pot sa va descriu mirosul lor….mmmmm…. Pofta buna!