INGREDIENTE
150 g ficat pui, de casa
1 ceapa mica
1 catel usturoi
2 frunze dafin
200 ml lapte
100 ml apa
60 g unt
cimbru
un praf cuisoare
piper
o lingura ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Ficatelul se curata de pielite si se spala in mai multe ape. Se pune intr- un vas cu lapte si o frunza de dafin si se lasa la frigider pentru o ora.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se inabusa intr-o lingura de unt, una de ulei si 5 de apa.
Ficatul se scoate de la frigider si se spala bine, se taie in doua si se adauga peste ceapa. Se lasa ficatul 2 minute la inabusit, apoi adaugam laptele, apa, cimbrul si lasam sa fiarba la foc mic 25 de minute (contorizate din momentul fierberii). Laptele se evapora si ramane ca o crema.
Se lasa la racit aceasta compozitie, apoi se adauga untul, praful de cuisoare si piperul. Se blenduieste totul , pana se obtine o pasta fina tartinabila.


Pofta buna!

* sare se adauga dupa ce ficatul este gatit, altfel se va intari.