INGREDIENTE

4 gălbenușuri
500 ml lapte de vaca
60 g făina
50 g unt gras
zahar sau alt îndulcitor după gust
1 lingurița pasta / pudra / păstaie de vanilie

MOD DE PREPARARE

Am pus laptele la fiert in crăticioară. Dacă folosiți zahar sau îndulcitor, îl puneți in lapte.
Am amestecat foarte bine gălbenușurile cu puțin lapte din cei 500 ml, faina și pasta de vanilie. Când laptele s-a încălzit foarte bine, am turnat compozitia de gălbenușuri și am amestecat încontinuu cu un tel pana s-a îngroșat și a făcut bulbuci ca la mămăliga.


Am stins focul și am incorporat untul. Am pus folie alimentara direct pe suprafața cremei pentru a nu face pojghiță și am lăsat deoparte ca sa se răcească.

Puteți folosi aceasta crema, la torturi, prăjituri, fursecuri sau la orice dulce doriți.

De data aceasta, eu am folosit-o pentru a umple fursecurile pufoase pe care le-am făcut.

Pofta buna!