
INGREDIENTE
1/2 de avocado
150 ml lapte
3 linguri rase de fulgi de ovaz
1 lingurita sirop de artar – optional ( se poate inlocui cu pasta de stafide/curmale etc)
scortisoara
MOD DE PREPARARE
Puneti laptele la fiert si turnat fulgi in ploaie.
Daca doriti o textura mai groasa adaugati mai multi dar atentie, doar dupa ce au dat in fiert si vi se pare ca nu sunt legati.
Opriti focul si acoperiti 5-10 minute.
Cand sunt complet umflati ( fara lapte delic) blenduiti impreuna cu restul ingredientelor. E
Este o gustare delicioasa.
Pofta buna!
Eu am incercat reteta asta ieri – eram intr-o grabaaa -al meu bebe nu voia de nici-unele dar ii era foame si am zis ca in 15 min ii fac ceva ce ii place sigur- de unde atat – fulgii mei de ovaz pace sa se umfle-lapte cat de mult in craticioara – nu stiu de ce , asta e singura reteta care nu mi-a iesit!
Fulgii pracric se “hidrateaza” in lapte, trebuie sa absoarba laptele. Nu isi dubleaza volumul.
Nu imi dau seama…ce nu a iesit??
Pai practic nu s-au hidratat- nu au tras laptele deloc ,eeehh pana la urma i-am fiert in lapte dar pana m-am hotarat a durat vreo jumatate de ora de asteptat ☺
Nu am patit pana in prezent, sa fie oare tipul fulgilor?
Ma bucur totusi ca ai reusit sa “salvezi” preparatul 🙂
Da se poate, am luat de data asta verival bio. . . Pana acum am folosit petras bio, o sa reincerc dupa ce ii termin pe acestia sa refacuta reteta si iti spun daca a fost vina fulgilor.
Ok. Daca nu sa vedem de ce nu iese. Am primit feedback de la mai multe mamici, si totul a fost ok.