INGREDIENTE
1/2 de avocado
150 ml lapte
3 linguri rase de fulgi de ovaz
1 lingurita sirop de artar – (optional – se poate inlocui cu pasta de stafide/curmale etc)
scortisoara
MOD DE PREPARARE
Fierbem fulgii in lapte pentru 2 minute apoi oprim focul, acoperim vasul si lasam sa se umfle 10 minute pana absorb tot laptele.
Mixam in blender cu restul ingredientelor.
Un mic dejun delicios! Pofta mare!
Eu am incercat reteta asta ieri – eram intr-o grabaaa -al meu bebe nu voia de nici-unele dar ii era foame si am zis ca in 15 min ii fac ceva ce ii place sigur- de unde atat – fulgii mei de ovaz pace sa se umfle-lapte cat de mult in craticioara – nu stiu de ce , asta e singura reteta care nu mi-a iesit!
Fulgii pracric se „hidrateaza” in lapte, trebuie sa absoarba laptele. Nu isi dubleaza volumul.
Nu imi dau seama…ce nu a iesit??
Pai practic nu s-au hidratat- nu au tras laptele deloc ,eeehh pana la urma i-am fiert in lapte dar pana m-am hotarat a durat vreo jumatate de ora de asteptat ☺
Nu am patit pana in prezent, sa fie oare tipul fulgilor?
Ma bucur totusi ca ai reusit sa „salvezi” preparatul 🙂
Da se poate, am luat de data asta verival bio. . . Pana acum am folosit petras bio, o sa reincerc dupa ce ii termin pe acestia sa refacuta reteta si iti spun daca a fost vina fulgilor.
Ok. Daca nu sa vedem de ce nu iese. Am primit feedback de la mai multe mamici, si totul a fost ok.