Cei mai buni crackersi pe care i-am mancat vreodata! O reteta sanatoasa si savuroasa pe care v-o propun impreuna cu Kotányi, un preparat cu un gust cu totul aparte gratie condimentului pe care l-am folosit: crackers cu oregano!

Oregano are un miros puternic aromat si un gust usor picant, usor amarui. Crackersii pe care i-am pregatit cu oregano au iesit savurosi!

INGREDIENTE

100g faina alba de grau
50g unt rece
80g cascaval ras (pe razatoarea mica)
2 linguri apa
2 lingurite oregano maruntit Kotányi + 1 lingurita pentru presarat
1 galbenus de ou pentru uns

MOD DE PREPARARE

Punem faina intr-un bol impreuna cu cele 2 lingurite de oregano maruntit Kotányi si adaugam untul rece taiat cubulete. Incepem si framantam cu degetele pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam cascavalul ras si amestecam. Apoi cele 2 linguri de apa si framantam pana obtinem un aluat legat. Nu mai adaugam apa!

Punem aluatul in folie de plastic de plastic si dam forma unui baton de salam subtire. Bagam aluatul la frigider pentru cel putin 2 ore sau il putem lasa si peste noapte. Daca ne grabim il putem baga si in congelator pentru 30 de minute sau pana se intareste putin sa il putem felia.

Scoatem aluatul din frigider si il taiem felii subtiri de aproximativ 0,5cm. Punem biscuitii in tava pe hartie de copt, ii ungem cu galbenus si presaram oregano maruntit.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C si lasam pentru aproximativ 15 minute sau pana se rumenesc. Cu cat se rumenesc mai mult cu atat devin mai crocanti.

Deliciosi! Pofta buna!

Oregano este un condiment tipic bucatariei mediteraneene ce confera preparatelor culinare o aroma deosebita. Oregano este bogat in uleiuri esentiale si este ideal pentru pizza, focaccia, sos de rosii, fasole, specialitatii cu carne si salate.

Kotányi sustine, ca si Flaveur, mamicile tinere si moderne sa gateasca si sa isi urmeze pasiunea, precum si sa adopte un mod de viata si alimentar cat mai sanatos,

Va invit sa aflati mai multe despre Kotányi aici: www.flaveur.ro/kotanyi si sa descoperiti portofoliul foarte bogat de condimente Kotányi! Va invit sa le si folositi cu toata increderea in preparatele Flaveur!