INGREDIENTE

Aluat
250g faina alba de grau
O lingura zahar
3 oua micute
100g unt moale (la temperatura camerei)
20g drojdie proaspata sau 7g drojdie uscata

Umplutura
250g magiun de prune
100g nuci macinate

1 ou pentru uns
Fulgi de migdale (optional)

MOD DE PREPARARE

Pentru aluat vom folosi robotul de bucatarie cu functia de aluaturi sau paletele de la mixer speciale pentru aluat. Punem face si la masina de paine.

Punem toate ingredientele intr-un bol si mixam pana se integreaza toate si obtinem un aluat subtire si omogen. Punem aluatul intr-un bol si il bagam la frigider pentru 2 ore.

Umplutura o preparam rapid amestecand magiunul cu nucile macinate.


Dupa cele 2 ore de stat la frigider, aluatul va fi mai tare. Il punem pe blatul infainat bine si intidem cu mainile astfel incat sa obtinem un dreptunghi cu latimea formei de chec pe care o avem si grosimea de 1 cm. Cozonacul va fi copt in forma de chec pentru ca este un cozonac mic. Atentie la blatul de lucru sa fie foarte bine infainat pentru ca aluatul este destul de lipicios.

Dupa ce am intins aluatul intindem magiunul pe toata suprafata lui.

Rulam cu grija aluatul si il punem in tava de chec in care am pus hartie de copt.

Lasam cozonacul la loc caldut pentru o ora.

Dupa o ora, ungem cozonacul cu ou batut si presaram fulgi de migdale.

Coacem cozonacul in cuptorul preincalzit la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute sau pana se rumeneste foarte bine.

Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complet apoi il putem taia.

Nemaipomenit de gustos si pufos! Pofta mare!