
INGREDIENTE
500ml lapte
200 g zahăr
1kg faina
4 oua
100g unt
50g drojdie proaspata
1 ou pentru uns
mac pentru presarat deasupra
carob
MOD DE PREPARARE
Am încălzit laptele si am topit zaharul in el.
Am pus faina in vas si am adaugat ouăle, apoi laptele si drojdia. Eu asa procedez: cu mâna stânga torn lapte peste drojdie, care se afla in mâna dreapta si astfel o topesc.
Omogenizez si frământ putin.
Adaug untul topit, călduț si continui sa frământ.
Las la crescut 2h, 2h30.
Fac crema adaugand lapte peste carob pana obtin o pasta groasa.
Dupa ce a crescut bine, iau o bucata din aluat si o intind pe masa unsa, o intind cu mana astfel incat sa aiba grosimea de 1cm, repartizez crema pe toata suprafata si apoi rulez cozonacul. Il pun in tava cu hartie de copt si il mai las acolo 30 min,ung cu ou batut si presar mac, apoi dau la cuptorul preincalzit pana se rumeneste.
Buna, te deranjez cu intrebare….la ce temperatura trebuie lasat la copt?! Multumesc!
Nu e niciun deranj.
Dar prea tare nu te pot ajuta, caci eu nu pot seta temperatura la cuptorul meu.
Încearcă 180 grade, preîncălzit.
De unde pot cumpara carob?
de la supermarket, plafar sau magazine online