INGREDIENTE

400g faina alba de grau
7g drojdie uscata
250mL lapte
75g unt moale (la temperatura camerei)
o lingura zahar sau sirop de artar
60g fulgi de cocos
100g ananas proaspat sau la conserva taiat cubulete

MOD DE PREPARARE

Dizolvam zaharul si drojdia in lapte, apoi adaugam untul moale, fulgii de cocos si faina si framantam pana obtinem un aluat omogen. Chiar daca este mai moale, nu mai adaugam faina.

Integram in aluat si ananasul si mai framantam putin. Lasam aluatul la crescut la loc caldut.

Dupa ce a dospit, ne umezim mainile cu apa si il impartim in 3 bule pe care le asezam una langa alta in tava de cozonac in care am pus hartie de copt.

Ungem aluatul cu lapte. Eu am presarat extrem de putin zahar brun pentru aspect.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, vom taia cozonacul dupa ce s-a racit.

Pufos si delicios! Pofta mare!