INGREDIENTE
2 ouă întregi + 1 gălbenuş
500 g făină
125 mL lapte călduţ
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
70 g unt topit şi răcit
7 g drojdie uscată
pudra de vanilie
Pentru umplutură: carob, nuci de Macadamia şi migdale măcinate, 10-15 mL de lapte

MOD DE PREPARARE
Am pus toate ingredientele cu excepţia celor pentru umplutură în vasul robotului de bucătărie şi am frământat aluatul pe care l-am lăsat apoi la dospit 45 minute; aluatul dospit l-am împărţit în două părţi; am format două suluri pe care le-am umplut cu un amestec de carob, nuci de Macadamia şi migdale măcinate şi lapte cât să iasă o compoziţie bună de întins.


Am împletit cele două suluri şi am format cozonacelul pe care l-am uns cu galbenuş de ou şi l-am copt la 180 grade C până a trecut testul scobitorii.
Poftă bună!